0

The Authentic Belgrade Open Water 8.maja na Adi Ciganliji

Većina će vas čudno pogledati ako im kažete da idete na plivački maraton 8. maja. Jeste, sezona kupanja još nije ni blizu. Da, voda je hladnija. Tačno je da ćete biti jedina ekipa tog dana koja će uskočiti u vodu na Adi Ciganliji.

Ono što nije sporno jeste da ćete imati i mnogo benefita od plivanja na otvorenom u ovo doba godine. Zato nema razloga da propustite “The authentic Belgrade open water” maraton pod pokroviteljstvom Srpskog saveza plivanja na otvorenim vodama.

Ciljevi su nam da promovišemo plivanje van sezone jer je poznato da plivanje u hladnoj vodi donosi niz prednosti po ljudsko zdravlje, pojačava imuni sistem i cirkulaciju, jača srce i kardiovskularni sistem, umanjuje stres, sagoreva kalorije i još mnogo toga” navode organizatori.

IMG_5020.jpeg

Najavljuje se da će temperatura vode biti između 18 i 20 stepeni i neoprenska odela moći će da se koriste, a ako bude ispod 18 stepeni, onda su i obavezna.  

Ovo međunarodno takmičenje prilagođeno je za sve – one koji se rekreativno bave plivanjem, kao i ozbiljnije plivače. Mogu da se odaberu deonice od 1 km, 3 km i 5 km. Pravo da učestvuju imaju svi prijavljeni domaći i strani takmičari oba pola, bez ograničenja.

Kao i na svim prethodnim plivačkim maratonima koje organizuje klub Tri swim i sada se očekuje da sve bude na vrhunskom nivou i pre svega bezbedno. Pazi se na svaki detalj, a pripremljene su i učesničke i pobedničke medalje zanimljivog dizajna.  

Takođe, organizatori su obezbedili elektronsko merenje uz pomoć čipa a za bezbednost učesnika pobrinuće se spasilaštvo na vodi u kajacima i patrolnim čamcima. 

Trenutno je za trku prijavljeno 40 učesnika a prijave su moguće i na dan takmičenja!


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *