0

Tina Čelik juniorska šampionka Evrope na 50m prsno, srebro za Taru Vovk

Juniorska reprezentativka Slovenije Tina Čelik osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50m prsno. Tina je u polufinalu održanom sat vremena pre finalne trke plivala 32.17  i plasirala se dalje. Iako najmlađa u finalu, ona je do najsjajnijeg odličja doplivala za 31.85s. Drugo mesto i srebrnu medalju u ovoj veoma neizvesnoj trci osvojila je druga plivačica Slovenije Tara Vovk (31.93). Tara je u polufinalu otplivala novi rekord Slovenije 31.73 i kao prva se plasirala u finale.

Još jedna Slovenačka plivačica boriće se za medalju na ovom Evropskom juniorskom prvenstvu, naime Šegel Janja plasirala se u finale trke na 100m slobodno kao četvrta, plivajući u večerašnjem polufinalu novi juniorski rekord Slovenije 55.59. Klančar Neža, druga predstavnica Slovenije u ovoj disciplini polufinale je završila na 10. mestu (56.55).

Hrvatski reprezentativac Bruno Blašković zauzeo je odlično 5. mesto u disciplini 50m delfin. Iako se u finale plasirao kao treći sa vremenom 24.10 Bruno je u finalu otplivao nečto slabije (24.18) i za par stotih delova sekunde ostao bez medalje. Zlato na ovoj trci osvojio je Kholoptssov Andrii iz Ukrajne (23.51), srebro je pripalo Špancu Lozano ateos Albertu (23.53), dok je treći do cilja došao Zirk Kregor iz Estonije.

U polifinalu trke na 200m delfin Naglić Dijana (Slovenija) nije uspela da obezbedi mesto u finalu, ona je trku završila na 10. mestu sa vremenom 2:16.93.

Muška štafeta Hrvatske 4x100m slobodno u fantastičnoj i veoma neizvesnoj trci osvojila je 4. mesto izgubivši bronzu za 4 stota dela sekunde. Štafetu su činili Blašković Bruno, Paut Karlo Noah, Miljenić Nikola i Rogić Kristofer Marijan, a konačan rezultat 3:21.14 doneo im je plasman iza štafeta Rusije, Italije i Poljske.

Kompletne rezultate današnjih finala možete pogledati OVDE.

 

Izvor slike:pzstiming.net


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *