0

Treniraj kao Anton Čupkov

Pojava koronavirusa je uslovila uvođenje vanrednih mera u mnogim državama sveta. Polako su otkazivane brojne utakmice, turniri u raznim sportovima, da bi na kraju usledilo čak i pomeranje Olimpijskih igara u Tokiju za narednu godinu. Sportisti, a pogotovu oni kojima su potrebni posebni uslovi poput bazena ili specijalno opremljenih sala, su se našli u nezavidnoj situaciji i trenutno najveći broj njih nema uslove za održavanje normalnih treninga.

Među njima je i svetski rekorder u disciplini 200 metara prsno, Anton Čupkov. Kako su svi bazeni u Moskvi zatvoreni, ovaj ruski reprezentativac je u uključenju uživo na svom profilu na Instagramu pokazao svojim pratiocima kako trenutno izgledaju njegovi treninzi. On je ispred svoje zgrade uradio par kratkih setova vežbi i usput odgovarao na mnoga pitanja, a mi smo izdvojili ona najinteresantnija.

Šta treba raditi kako bi ostao u formi u toku karantina?
Anton: Postoje razne vežbe na suvom koje mogu da se rade, na primer sklekovi, preskakanje vijače ali i mnoge druge.
Koju disciplinu mrziš?
Anton: Uh, teško pitanje, možda 400 mešovito.
Da li treniraš svaki dan?
Anton: Da, svaki dan, čak i u karantinu.
Koja ti je omiljeni stil plivanja?
Anton
: Pa mislim da bi to definitivno bio prsni stil.
Da li treniraš u bazenu ovih dana?
Anton: Ne, trenutno su svi bazeni zatvoreni, tako da trenutno nemamo treninge u vodi, ali radim na suvom kako bih ostao u formi.

Za vreme ovog uključenja Anton je uradio kratki trening koji se sastojao iz sedam kratkih serija.

Prvih pet serija:
– preskakanje vijače 1’30“
– 20 sklekova
Šesta i sedma serija:
– preskakanje vijače 1’30“
– 10 puta čučanj – sklek – čučanj – skok
– 10 sklekova

Nakon toga usledio je kratak set vežbi sa gumom, kao i obavezno istezanje.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *