0
19.06.2016. SAD Mina Mastilović

Trinaestogodišnja Gretchen Walsh među 1800 kvalifikovanih za američki „Olyimpic Trials“

Američko kvalifikaciono tamičenje za Olimpijske igre počinje za manje od 10 dana. Normu za ovo tamičenje za sada je otplivalo više od 1800 plivača a pre dva dana otplivala je i 13ogodišnja Gretchen Walsh. Ona je na takmičenju u Tenesiju 50m slobodno otplivala za 25.96. Ovaj rezultat obezbedio joj je zlatnu medalju i kvalifikaciju na „Olyimpic Trials“ s obzirom da norma iznosi 26.19. Gretchen će biti najmlađa učesnica trajalsa u ovom olimpijskom ciklusu.

Spisak svih kvalifikovanih takmičara možete pogledati ovde.

Bazen na kom će se održati takmičenje postavljen je samo za ovu svrhu u “ CenturyLink Center“ u Omahi. Ovo će biti i treći put da se „Olympic Trials“ organizuje u ovom gradu. Po prvi put u istoriji ovog takmičenja karte su u potpunosti rasprodate za svih 8 takmičarskih dana.

Početak punjenja montažnog bazena u Omahi uz pomoć vatrogasnog kamiona i pumpe

 

Izvor vesti:swimswam.com

Izvor slike:watertechnologyinc.com i swimswam.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *