0

U Abu Dabiju počelo Svetsko prvenstvo

Svetsko prvenstvo u malim bazenima počelo je juče u Abu Dabiju, u čuvenoj Etihad areni.

Već prvog dana takmičenja imali smo priliku da vidimo nastup velikog broja plivača iz Srbije i regiona.

Fain Katja donela je već prvog dana finale za Sloveniju u kom je nacionalnim rekordom 1:53.48 zauzela visoko četvrto mesto discipline 200 slobodno. U istoj disciplini nastupila je i Janja Šegel zauzela je 20. mesto sa 1:57.74. Janja je nastupila i na 100 metara leđno i sa 1:00.30 zauzela 28.mesto.

U finalnoj trci discipline 200 slobodno za devojke imali sko priliku da vidimo i prvi svetski rekord oboren na ovom takmičenju. Šibon Hogi, plivačica Hong Konga, plivala je fantastičnih 1:50.31.

50 metara prsno za muškarce i devojke ostaće svakako obeležena disciplina po nezapamćenom broju diskvalifikacija, čak 13 u kvalifikacionom delu takmičenja, i to ne od strane određenog sudije već od strane “podvodne kamere”. Na žalost, plivačica Srbije Nina Stanisavljević kao i slovenačka reprezentativka Tjaša Vozel našle su se među diskvalifikovanim takmičarima.

Anja Crevar plivala je svoju glavnu disciplinu, 400 mešovito, gde joj je i pored odličnog rezultata 4:33.30 za malo izmaklo finale. Svoju trku plivala je i jedna od najmlađih učesnica Prvenstva, Iman Avdić i sa 4:47.42 zauzela 27.mesto.

Na 400 slobodno za muškarce videli smo Velimira Stjepanovića koji se rezultatom 3:43.58 plasirao na 21.mesto dok je Stefan Šorak svoj nastup završio kao 28.plivač sa 3:45.01. Plivač Crne Gore, Ado Gargović postavio je novi nacionalni rekord plivajući 3:59.93.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *