0

U Beogradu održano Masters prvenstvo Srbije

U nedelju (05.09.2021.) u Beogradu na otvorenom bazenu na Košutnjaku održano je Letnje pojedinačno i ekipno masters prvenstvo Srbije. 

Učestvovalo je ukupno 98 plivača iz 21 kluba u različitim starosnim kategorijama, a titulu ekipnog pobednika poneo je P.K. Barakuda iz Beograda.

Najvredniji rezultat ostvario je Živić Dragoljub (1956) iz P.K. 11. April sa osvojenih 927 bodova po bodovanju za masters plivače u disciplini 400m slobodno sa vremenom 5:22.32. Živić Dragoljub je 2018. godine na Evropskom masters prvenstvu koje je održano u Kranju osvojio zlatnu medalju u kategoriji plivača 60-64 godina.

Najstariji učesnik u muškoj konkurenciji bio je Istvan Priboj sa 79 godina, dok je kod dama to bila Jovanović Slobodanka sa 77 godina.

Rezultat vredan pomena svakako jeste ostvarenje Lazić Marka, inače trenera u P.K. „BPK“ Beograd, u disciplini 50m prsnim stilom sa vremenom 29.66 koje po regularnoj FINA 2020 tablici nosi 669 bodova.

Ovaj vid takmičenja postaje sve popularnije u svetu, a tome svakako doprinosi činjenica da je plivanje sport sa najmanjim rizikom od povreda, koji pozitivno utiče na zdravlje, a bavljenje ovim sportom preporucuje se ljudima svih starosnih dobi.

Rezultate sa ovog takmičenja možete pogledati OVDE.


Dimitrije Didić

Dimitrije Didić rođen je 1994.godine. Nekadašnji plivač a danas trener plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša. Član reprezentacije Srbije u plivanju na otvorenim vodama i osvajač medalja na Prvenstvima Srbije koji je diplomu operativnog trenera stekao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu stekao je zvanje diplomiranog pravnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *