0

U Mostaru predstavljena knjiga „Plivanje- organizacija, obuka neplivača, razvoj plivačkih tehnika, primijenjeno plivanje“

U mostarskom Centru za kulturu prošle nedelje predstavljena je knjiga „Plivanje- organizacija, obuka neplivača, razvoj plivačkih tehnika, primijenjeno plivanje“ čiji su autori Alena Ćemalović, Goran Grahovac, Damir Đedović i Almir Popo.

O knjizi su na predstavljanju govorili eminentni stručnjaci iz područja sporta i plivanja, a na promociji su bili prisutni sadašnji i bivši plivači iz cele BiH, kao i najbolja plivačica Mostarka Lana Pudar ali i zamenica gradonačelnika Sarajeva i bivša plivačica koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine Anja Margetić.

Jedan od autora knjige, potpredsednik Kluba vodenih sportova “Orka” iz Mostara Almir Popo je rekao kako je priprema ove knjige trajala četiri godine:

“Knjiga je osmišljena kako da da jasan prikaz obuke neplivača, kao i promociju sigurnosti u vodi, samospašavanjem i spašavanjem drugih. Ona je sublimacija jednog dugotrajnog rada autora, koji su zadnjih 20 godina i više radili na obukama i školama plivanja, potrudivši se da naprave jedno sveobuhvatno štivo”

Kratku prezentaciju o knjizi kao i nešto više o samim autorima možete pogledati u prezentaciji:


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *