0

U Napulju počinje nova sezona ISL-a

Sutra, 26.avgusta, u Napulju počinje nova sezona Međunarodne plivačke lige.

Regularni deo takmičenja trajaće do 26. septembra a svaka ekipa imaće ukupno 5 nastupa u ovom periodu. Polufinala i na kraju finale održaće se u Ajndhovenu između 11 i 28. novembra. Ono što je jedna od novosti ove sezone je i “Play In” deo takmičenja za timove koji posle prvog dela takmičenja budu plasirani od 10 do 6. mesta. Najbolja dva tima iz Play In-a ići će dalje u nastavak takmičenja.

Način bodovanja ostaje isti kao i prošle SEZONE uz dodatak “GEMS and STARS” sistema čiji je zadatak da pomogne trenerima prilikom formiranja liste nastupa kao i da gledaocima vizuelno približi rangiranje i uspehe plivača. Gemovi i zvezdice raspoređivaće se na sledeći način:

 • Diamond GEM – najbolje plasirani plivač
 • Emerald GEM – drugoplasirani plivač
 • Sapphire GEM – trećeplasirani plivač
 • Gold STAR – četvrtoplasirani i petoplasirani
 • Silver STAR – šestoplasirani i sedmoplasirani
 • Bronze STAR – svaki učesnik discipline

Timova će kao i prošle sezone biti 10 a preko sledećih linkova možete pogledati njihove sastave kao i Gemove i Zvezdice uračunate za prošlu sezonu:

 1. LA CURENT
 2. ENERGY STANDARD
 3. AQUA CENTURIONS
 4. CALI CONDORS
 5. DC TRIDENT
 6. TOKIO FROG KINGS
 7. TORONTO TITANS
 8. IRON
 9. NY BREAKERS
 10. LONDON ROAR

Od plivača iz regiona, slovenačka reprezentativka Janja Šegel nastupiće za Energy Standard dok će reprezentativci Srbije Velimir Stjepanović i Andrej Barna plivati za DC Trident odnosno Iron. Zanimljivo je da će ove sezone za NY Breakers plivati David Popovići, a da na spisku ovog tima nema Majkla Endrua. Neizvestan je takođe i nastup Adama Pitija za London Roar s obzirom da je Piti najavio oauzu i odmor nakon Olimpijskih Igara u Tokiju.

Prenos je za Srbiju i zemlje regiona najavljen na kanalima televizije Sportklub.

Na bazenima u Italiji najavljeno je prisustvo publike ali do 35% kapaciteta, takođe ove godine plivači se neće nalaziti u “Covid Bubble-u” već će im kretanje biti slobodno ali uz svakodnevno testiranje. Takođe, plivači su za učešće morali da obezbede jednu od tri stvari: sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom virusu u poslednjih 6 meseci ili negativan PCR test.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *