0

U Rijeci održan “Kantrida Open”: Amina i Fran doplivali do normi

Za SwimOn: Hana Miljanić

Ove je subote u Rijeci održano natjecanje “Kantrida Open”, namijenjeno natjecateljicama i natjecateljima od kategorije mlađih juniora do seniora. Na natjecanju je nastupilo stotinjak plivačica i plivača koji su došli provjeriti trenutnu formu te pokušati isplivati lične rekorde ili kakvu normu za predstojeća prvenstva.

Natjecanje se održalo iz dva dijela, a izdvajamo i dva najzapaženija rezultata: U disciplini 100 delfin, Amina Kajtaz s vremenom 59.10 osigurala je nastup na Europskom prvenstvu koje se sredinom lipnja održava u Beogradu.

Normu za EJP koje će se početkom srpnja održati u Vilniusu, isplivao je Fran Miodrag u discipline 50 prsno (29.02).

Po zbroju bodova iz dve najbrže utrke najbolji su u otvorenoj kategoriji bili Amina Kajtaz i Antonio Milin, dok su u kategorji B to Meri Furdi i Fran Miodrag. U kategorji C tj. mlađih juniora najuspješniji su bili Ana Bobanović i Milan Čubra.

Čestitamo Amini i Franu!


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *