0

U Rimu počinje Sette Colli

Jedno od najpoznatijih plivačkih takmičenja na Svetu, Sette Colli, održaće se u Rimu 58. put.

Takmičenje, omiljeno među plivačima, i ovoga puta okupilo je neke od najvećih svetskih zvezda pa se tako na startnoj listi nalaze Katinka Hossu, Arno Kamminga, Sarah Sjoestroem, Michelle Coleman, mlada italijanska zvezda Benedetta Pilatto… Takođe na takmičenju će nastupiti i Teresse Alhammar koja će nakon povratka iz plivačke penzije pokušati da ostvari plasman na svoje sedme Olimpijske igre.

Reprezentativci Srbije Čaba Silađi, Velimir Stjepanović i Uroš Nikolić takođe će imati svoj nastup u Rimu. Prvi će u bazen skočiti Čaba na 100 metara prsno koje je na programu danas u 16h.

Rezultate takmičenja možete pratiti ovde.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *