0

Uroš Živanović svetski juniorski vicešampion

Uroš Živanović, mladi sedamnaestogodišnji reprezentativac Srbije, postigao je najveći uspeh u dosadašnjoj plivačkoj karijeri. Nakon bronzane medalje na 50 prsno i četvrtog mesta na duplo dužoj disciplini na Evropskom juniorskom prvenstvu koje je početkom jula održano u Rumuniji, Uroš je ovaj put otišao i korak dalje. Na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Peruu od 30. avgusta do 4. septembra, Uroš je došao do srebrne medalje i titule svetskog juniorskog vicešampiona na 100 prsno uz novi nacionalni rekord za momke do 18 godina – 1:01.64. Pored njega, u finalu je nastupio još jedan srpski predstavnik, Nikola Koltin koji je zauzeo osmo mesto sa rezultatom 1:03.94.

Pored njih, i preostali srpski reprezentativci su zabeležili sjajne rezultate u dosadašnjem takmičenju. Martina Bukvić je nastupila u finalu trke na 50 metara prsno i došla do četvrtog mesta uz rezultat 31.99, a od medalje ju je delilo samo 3 stotinke. Pored toga, Martina je izborila i finale na 100 prsno koje će biti održano noćas, a Martina ulazi sa drugim rezultatom polufinala koje je ujedno i novi nacionalni rekord za devojke do 18 godina – 1:09.33.

Mina Kaljević je takođe zabeležila dva nastupa u polufinalima. Na 100 slobodno je u polufinalu isplivala novi lični rekord koji sada iznosi 57.36 i time se plasirala na 11. mesto, a za plasman u finale je bilo potrebno plivati samo 7 stotinki brže. Takođe, na 50 delfin je došla do 12. mesta u ukupnom plasmanu sa rezultatom 27.88.

Ognjen Kovačević je takođe zabeležio uspešne nastupe u dosadašnjem takmičenju. On je plivao polufinalne trke na 50 i 100 metara leđno, gde se plasirao na 12, odnosno 14. mesto. Na 50 leđno je štopericu zaustavio na 26.56, dok je na 100 slobodno ostvario vreme 57.82.

Sve rezultate sa prvenstva možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *