0

Uroš Živanović treći u Evropi

Fantastičnom trkom na 50 metara prsno reprezentativac Srbije Uroš Živanović doplivao je do prve, bronzane, medalje za Srbiju na šampionatu Evrope za juniore.

Uroš je u cilj ušao u vremenu 27.69 a prvo mesto izmaklo mu je za samo 7 stotinki!

Ovog drugog dana prvenstva, pored takmičara iz Srbije, zablistali su i plivači iz regiona. Reprezentativka Bosne i Hercegovine, Lana Pudar se sa rezultatom 59.99 kao drugoplasirana kvalifikovala u popodnevno polufinale na 100 delfin da bi zatim obezbedila i finale plivajući 59.28.

Jana Pavalić iz Hrvatske bila najbrža u kvalifikacijama na 50 slobodno sa vremenom 25.63 a u finale se plasirala kao treća sa sa jajnih 25.34. U istoj disciplini, Mina Kaljević je sa 26.59 zauzela 23. mesto.

Još juče, prvog dana Evropskog juniorskog prvenstva koje se održava u Bukureštu u Rumuniji, reprezentativci Srbije su zabeležili sjajne rezultate.

Martina Bukvić je dva puta pomerala granicu najboljeg rezultata u istoriji srpskog plivanja na 50 prsno. Prvo je u jutarnjim kvalifikacijama sa vremenom 32.07 za stotinku popravila rekord koji je bio u vlasništvu Nine Stanisavljević, da bi u popodnevnom polufinalu postala prva devojka u istoriji Srbije koja je ovu disciplinu isplivala brže od 32 sekunde – štopericu je zaustavila na 31.83 što je bilo dovoljno za mesto prve rezerve.

Nikola Koltin briljirao je u istoj disciplini, plasirao se u polufinale da bi zatim bez finala ostao za samo 20 stotih plivajući 28.36 što mu je donelo i 9.poziciju u Evropi u ovoj disciplini.

Sve rezultate možete pogledati OVDE.

Prenos takmičenja uživo možete pratiti na sledećem LINKU.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *