0

Uspešno održan kamp Plivačkog saveza Beograda

Plivački savez Beograda još jednom je organizovao kamp za mlade plivačice i plivače iz Beograda. Nešto više o kampu rekao nam je Nikola Barac jedan od trenera na kampu, inače trener u pk 11.April a danas  član upravnog odbora i član stručnog saveta PSB-a:

“Pre nedelju dana, na bazenu Košutnjak (pod balonom) je uspešno završen još jedan plivački kamp čiji je organizator Plivački savez Beograda koji želi da kroz ovakve akcije pomogne i podrži plivače i plivačice iz Beograda koji je već dugi niz godina navikao da daje najviše reprezentativaca Srbije.

Kamp je bio koncipiran u dva ciklusa sa po 4 treninga u dvočasovnom trajanju u tri dana, tačnije održavao se u petak popodne, subotu pre i popodne i nedelju prepodne.

Selekciju za kamp smo izveli tako što smo uzeli u obzir rezultate i nastupe dece sa zimske i letnje lige i tako došli do brojke od 41 deteta kadetskog i starije pionirskog uzrasta.

Sad već tradicionalna stavka pozivnog pisma koja se pred početak kampa uputi klubovima je da svi oni koji nemaju svog predstavnika na kampu mogu poslati trenere i odabrati plivače sa kojima mogu doći na kamp i potpuno ravnopravno biti uključeni u ceo proces.

Na samom kampu smo organizovali dva testa. U prvom ciklusu test aerobne sposobnosti od 1.000m za najmlađe i 2.000m za starije učesnike a u drugom ciklusu test efikasnosti u svojoj omiljenoj tehnici.

Odluka da se sprovedu baš ovi testovi je proizašla iz ideje kako da zabeležimo trenutne sposobnosti naših najboljih plivača i da tim testom damo jasne smernice trenerima te dece u kom smeru se kreću sa svojim pulenima.

Pored ovog dela kampa, mnogo veća i bitnija pažnja samim učesnicima je usmerena na edukaciju o pristupu na samom treninga od ulaska na bazen i zagrevanja do same realizacije treninga. Učimo ih šta znači biti sportista i šta to sve nosi sa sobom, šta znači biti selektovan i odgovornost koju taj poziv nosi sa sobom, važnost komunikacije između trenera i sportiste, šta je sloboda i želja za saznanjem nečeg novog i tome slično što se svaki put pokazalo kao najbitnija teza celog kampa.

Ove godine smo uveli jednu novinu u smislu popunjavanja anonimne ankete o opštem tehničkom znanju iz plivanja, pravilima plivanja i potrebama kao i njihovim slobodnim mišljenjem šta bi voleli još da osete na kampu i koji su njihovi opšti utisci..

Za kraj bih se u ime saveza zahvalo na pomoći  gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu, Plivačkom savezu Srbije, trenerima koji su dolazili i svim učesnicima kampa na realizaciji istog.”


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *