0

Uspešno završen 32. „Lambaša“

Jedno od najdugovečnijih plivačkih takmičenja u Srbiji i regionu, međunarodni miting „Ante Lambaša“ uspešno je održano po 32. put u beogradu. Preko 500 plivača iz 47 klubova plivalo je na dorćolskom bazenu.

Nakon dva dana takmičenja i 38 plivačkih disciplina najbolji rezultat po FINA bodovima kod muškaraca otplivao je Mešetović Adi na 100 metara slobodno. Vreme 51.07 vredno je 772 FINA boda. Kod devojaka najviše bodova, i to na 50 metara leđno, ostvarila je Stanisavljević Nina, plivajući 29.89. Ovaj rezultat vredan je 735 FINA bodova.

Najuspešnije plivačice i plivači, prema zvaničnim rezultatima, odabrani su za prvi, a zatim i za drugi dan takmičenja prema nastupu u dve discipline i možete ih pogledati OVDE.

Što se tiče najmlađih takimčara. najuspešnija devojčica po zbiru bodova iz dve trke bila je Vrabac Zerina plivačica Slobode iz Tuzle, dok je najuspešniji dečak Filip Stamenković takmičar domaćeg kluba, tačnije organizatora, PK Barakuda.

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *