0

Velimir Stjepanović: 200 kraul omiljena trka i najveći izazov

SwimOn: Ovo ti je 5 učesce na EP u 50m bazenu. Kako pristupaš sada ovom takmicenju za razliku od EP 2012, kada si prvi put nastupio?

VS: Pa recimo da sam malo sazreo, mnogo sam smireniji i kontrolisaniji.  Sad sam jedan od najstariji, a ne najmlađi reprezentativac pa i uloga u timu je takođe drugačija.  Ipak neke stvari su ostale iste, kao želja da se trkam i da pokušam da ostvarim najbolji rezultat koji mogu.  


SwimOn: Koja trka za tebe prestavlja najveći izazov na ovom EP?

VS: 200 kraul je najveći izazov sigurno.  Nekako je 200 kraul moja trka, baš je volim. Postalo je ozbiljno jako u poslednje vreme i ima dosta plivača koji su puno napredovali u ovoj disciplini. Nisam se dugo približio ličnom rekordu, pa gledam na 200 kraul kao najveći izazov.


SwimOn: Poznat si kao takmičar koji voli da „povuče“ trku, da li se tvoja strategija promenila tokom karijere?

VS: Generalno svi koji plivaju 200 kraul ispod 1.46 kreću isto kao ja kad „povučem“ trku, tako da verujem da ćemo svi tu biti nedge. Bitne su treća i četvrta pedesetica, prva i druga će same da se reše.


SwimOn: Koliko ti ucesca na ISL takmičenju znače, s obzirom da je totalno drugačiji format takmičenja u odnosu na LEN i FINA takmičenja?

VS: Mislim da mi je pomoglo zbog dodatnih takmičenja i zbog brzog plivanja sa malom pauzom.  Imam veliki program na ovom EP i ako budem ušao u sva polufinala i finala imaću 12 trka za 7 dana.  ISL iskustvo će sigurno pomoći u tom smislu i u smislu jer tamo moraš uvek jako da plivas i da se ne „štekas“, bilo da li je jutarnja ili popodnevna trka..


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *