0

Vežba za noge delfin na pilates lopti

Swimfactory.ur je stranica napravljena za individualne treninge i sve ljubitelje plivanja koji žele da vide, nauče nešto novo i korisno o ovom sportu. Njihov rad i zanimljiv sadržaj možete pratiti preko instagram stranice a mi vam prenosimo njihovu poslednju temu: vežba na pilates lopti za rad nogama delfin.

Model: Adžić Boško član PK. 11. April. Dosadašnji uspesi: član juniorske reprezentacije Srbije, učestvovao je na brojnim takmičenjima. Drzavni prvak na 200 prsno i 200 mešovito u malim bazenima. 

◻️Analiza vežbe: 

▫️ Stabilizacija i jačanje trupa,

▫️Vežbanje gibanja tela na suvom, 

▪️Bolji udarac nogama na suvom, koji se kasnije prenosi u vodu.

◼️Rad nogu započinje iz trupa, umerenom amplitudom se prenosi na kolena i završava udarcem stopala. U tehnici delfin postoji dva udarca nogama, prvi udarac se poklapa sa fazom zahvatanja vode i njegova amplituda je veća i snažnija, drugi udarac se poklapa sa fazom guranja i njegova amplituda je manja sa ulogom podizanja glave i disanjem. Na početku udarca noge su opružene, simetrične, sastavljene ili blago raširene.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *