0

Vladimir Salnikov ponovo izabran za predsednika Ruske plivačke federacije

Tekuća godina je bila turbulentana za Rusku plivačku federaciju. Ruska plivačka zvezda Yulia Efimova, drugi put je bila pozitivna na doping testu u svojoj karijeri. Zatim je većem delu tima Rusije zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Rusija se nija proslavila na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, kao ni na Svetskom prvenstvu u Kazanju, iako je Efimova osvojila dve srebrne medalje na 100 i 200 prsno u Riju, Rusko plivanje zna za mnogo bolje dane.

Na upravo zaršenim izborima Ruske plivačke federacije, Vladimir Salnikov opet je izabran za predsednika, a mandat će mu trajati do 2020. godine.

Igor Gorin je izabran za podpredsednika. Dok je dvostruki Olimpijski šampion Denis Pankratov izabran za predsednika masters plivanja.

Vladimir Salnikov je osvojio 4 olimpisjke zlatne medalje u periodu od 1980 do 1988 godine, plivajući dugoprugaške discipline. Svetski rekord koji je postavio na 1500 metara slobodno, trajao je 11 godina.

Posle sportske karijere bio je predstavnik i promoter plivačkog brenda “Speedo“ u Rusiji i bio član Olimpijskog komiteta Rusije. Salnikov je takođe radio i u FINA takmičarskoj komisiji.

Fotografija preuzeta sa: http://masters.kazan2015.com/
Vest preuzeta sa: swimswam.com

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *