0

Vučić David i Hadjiloizou Anna najuspešniji na Skopje Open-u

Proteklog vikenda na bazenu Boris Trajkovski održan je međunarodni plivački miting Skopje Open. Domaćin, plivački klub Skopje ugostio je preko 200 plivača iz 7 zemalja.

Apsolutno najuspešniji plivač u muškoj konkurenciji, po zbiru FINA bodova iz tri discipline, bio je Vučić David. Plivač banjalučkog Olympa je na ovom takmičenju osvojio 10 zlatnih medalja, od čega 5 u apsolutnoj kategoriji a ujedno i zabeležio i lični rekord na 100 slobodno sa 50.35.

Kod devojaka najuspešnija je bila Hadjiloizu Anna plivačica pk Lakatamia sa Kipra sa osvojenih 2015 FINA bodova iz tri trke.

U ostalim kategorijama najbolji su bili:

  • Zhushi Nita i Shtaro Devi
  • Hoxha Adora i Stojanov Pavle
  • Jankovic Sara i Cvetkov Justin
  • Hadjiloizu Anna i Vučić David

Najuspešniji klub takmičenja bio je zrenjaninski Proleter sa 17 zlatnih medalja dok je domaćin Skopje osvojio 16 zlatnih a ukupno čak 63 medalje.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *