0

WADA usvojila novu listu zabranjenih supstanci

Svetska anti doping agencija usvojila je novu listu zabranjenih supstanci koja je u opticaju od 1.1.2021.

Jedna od glavnih izmena je odborenje korišćenja supstance Vilanterola, beta 2 agoniste, koji se koristi za lečenje astme.

Ova supstanca je nekoliko godina unazad pokrenula više doping slučajeva, između ostalih i Američkih plivača Vila Likona i Amande Kendal. Likon je dobio upozorenje, dok je Kendalova dobila suspenziju od 3 meseca. Oboje takmičara kosristilo je prozvod Breo Elpipt, koji sadrži Vilanterol, za koji nisu imali popunjen TUE obrazac.

Izvor vesti: swimswam.com


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *