0

YOG 2018: Prvo finale za Anju Crevar

Anja Crevar imala je najzapaženiji nastup od strane naših takmičara, prvog kvalifikacionog dela na Omladinskim Olimpijskim igrama. Sa rezultatom 2:15.55 zauzela je 4. mesto. Prvo mesto pripalo je Gorbenko Anastasia iz Izraela sa 2:14.74. Plivačica Slovenije, Neža Klančar, takođe je ostvarila plasman u finale sa otplivanih 2:15.94, što je bilo dovoljno za 5. mesto.

Prvi takmičar koji je nastupio za Srbiju, Lačanski Boris otplivao je 4:02.06 i zauzeo je 27. mesto. Nakon njega, Mila Medić je u disciplini 50 prsno sa otplivanih 32.99 ostvarila 19. vreme. Plivačica Slovenije, Čelik Tina kvalifikovala sa u polufinale sa otplivanih 32.44 i zauzela 13. mesto.

U disciplini 100 leđno, nastupio je svetski rekorder, Kliment Koleshnikov, koje je u kvalifikacijama bio prvi sa 54.26, iza njega bio je Martin Daniel Cristian, koji je sa ovogodišnjem EJP napravio iznenađenje, otplivavši izjednačen rezultat sa Koleshnikovim u finalu discipline 100 leđno.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *