0

YOG 2018: Rekord Srbije za Babića, Bronza za Tinu Čelik (Slovenija)

Drugog dana takmičenja Babić Dušan bio je jedini plivač Srbije koji je nastupio na Omladinskim Olimpisjkim igrama. U prvoj disiciplini dana, 200 mešovito, otplivao je juniorski rekord Srbije, koji sada iznosi 2:06.05. Sa ovim rezultatom ostvario je 13. vreme i oborio rekord Alekse Bobara od prošle godine, koji je iznosio 2:06.50. Nakon sat vremena, Babić je nastupio u disciplini 200 slobodno, gde je ostvario 17. vreme sa rezultatom 1:51.91, što je i njegov novi lični rekord.

U večernjem finalu discipline 50 prsno, Čelik Tina uspela je da osvoji bronzu sa rezultatom 31.75. Čelik je ove godine u istoj disciplini osvojila takođe bronzu na Evropskom juniorskom prventvu.

Klančar Neža (Slovenija), zauzela je 3. mesto u polufinalu discipline 100 slobodno sa rezultatom 55.10. Ovo je drugo finale za Slovenku, nakon 200 mešovito.

 

Fotografija: Plivački savez Srbije, David Damnjanović

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *