0

ZAVRŠEN BANJA LUKA OPEN 2022

Piše: Saša Rađan

Na gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci je 21 i 22. maja održan Banjaluka open koji je u odličnoj organizaciji plivačkog kluba Olymp okupio 473 plivača iz osam zemalja. Najviše plivačkih klubova učestvovalo je iz Srbije, zatim Bosne i Hercegivine i Slovenije, a pored njih plivali su i plivači iz Mađarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Ukrajine.

Na mitingu su učestvovala neka od značajnih regionalnigplivačkih imena, tako možemo izdvojiti Janju Šegel, PK Fužinar iz Slovenije, koja je bila najbolja plivačica mitinga sa osvojenih 893 FINA boda na 200m slobodno (1.57.32), što je ujedno i novi rekord takmičenja. 

Janja je bila i najbolja plivačica u zbiru tri discipline sa osvojenih 2500 FINA bodova, a pored toga oborila je rekord i na 100m slobodno sa rezultatom 54.75

Pored fantastične Janje Šegel značajne rezultate, sa osvojenih više od 750 FINA bodova, postigli su i Uroš Nikolić iz PK Vojvodina (834 FINA bodova), Nikola Ratkov i Nemanja Živković iz PK Radnički 1969, Danilo Banjac iz PK Novi Sad i Adi Mešetović iz PK Borac.

Oboren je i veći broj nacionalnih i rekorda mitinga u mlađim kategorijama, a izdvajamo rezultat koji je, u kategoriji kadetaostvario Bor Vran Benkovič u disciplini 200m mješovito, sa rezultatom 2.07.41.

Detaljnije o mitingu pogledajte na swimrankings.net


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *