0

Završen miting Sarajevu s ljubavlju, Lana Pudar najuspešnija

Piše: Saša Rađan


Plivački klub Bosna iz Sarajeva je na olimpijskom bazenu Otoka po 19. put organizovao plivački miting Sarajevu s ljubavlju na kojem je učestvovalo 379 plivača iz 34 plivačka kluba i četiri zemlje regiona: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Bazen Otoka i ovaj put je ugostio neke od najboljih plivačica i plivača. Tako je najbolji isplivani rezultat u ženskoj kategoriji ostvarila Anja Crevar iz PK Dinamo Pančevo sa 766 FINA bodova, a u muškoj konkurenciji Miloš Milenković iz PVK Budva sa 697 FINA bodova.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar iz PK Orka Mostar ostvarila je najbolji rezultat u četiri discipline sa ukupno 2824 FINA bodova, dok je u muškoj konkurenciji ponovo najbolji bio Miloš Milenković iz Crne Gore sa 2618 bodova. 

Na mitingu je oboreno i više nacionalnih rekorda Bosne i Hercegovine i Crne Gore u mlađim katgorijama, a izdvajamo rezultat u kategoriji do 12 god. mladog Samija Burazerovića iz PK Sharks Sarajevo koji je oborio rekord star 18 godina u disciplini 50m leđno sa rezultatom 32.31.

Više detalja sa mitinga možete pogledati na plivanje.info


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *