0

ZAVRŠENO LJETNO PRVESTVO BiH U BANJALUCI

U Banjaluci je 18 i 19.6. 2022. godine, na Gradskom olimpijskom bazenu održano Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Učestvovala su 23 plivačka kluba sa ukupno 281 plivačicom i plivačem. Uprkos već uobičajenim organizacionim problemima koji već godinama prate državno prvenstvo možemo reći da smo imali dva odlična plivačka dana, prije svega zahvaljujući plivačima GKVS Sarajevo, Sport Time Sarajevo i Borca iz Banjaluke.

U najuzbudljivijem dijelu takmičenja plivačice i plivači Borca i GKVS Sarajevo oborili su državne rekorde u seniorskim štafetama. Plivačice Sarajeva u disciplini 4×50 slobodno (1.55.38) i 4×50 mješovito (2.06.54) u sastavu Hena Mešić, Hena Kapidžić, Sara Samardžić i Aiša Huremović, dok su plivači Borca oborili rekord u disciplini 4×50 mješovito (1.49.17) a plivali su Filip Kuruzović, Adi Mešetović, Aleksa Đukanović i Marko Babić.

Najbolji pojedinci u seniorskoj skupini bili su Iman Avdić iz PK Sport Time Sarajevo sa 654 FINA bodova i Adi Mešetović iz PK Borac sa 763 FINA bodova koji je ujedno i isplivao A normu za Evropsko prvenstvo u Rimu u disciplini 50m slobodno sa rezultatom 23.00.

Ništa manje nisu bile zanimljive trke ni u mlađim kategorijama gdje su najbolji pojedinci bili Sara Samardžić iz GKVS Sarajevo sa 579 FINA bodova i Kenan Dračić iz Zmaj Alpamm Tuzla sa 640 FINA bodova. Novi rekordi padali su i u juniorskoj konkurenciji, tako je u pojedinačnoj kategoriji mladi Uroš Obradović iz banjalučkog 22. Aprila oborio rekord u disciplini 50m prsno, a u najavi obaranja rekorda, novi rekord postavili su i plivači banjalučkog Olympa u disciplini 4x50m slobodno. Juniorske štafete Borca i GKVS Sarajevo su bile najbolje, kao i u senirskoj skupini, GKVS u ženskoj, a Borac u muškoj.

Rezime svega su dva odlična dana i plivačka ljestvica više, koju su podigli plivači PK Borac iz Banjaluke i plivačice GKVS Sarajevo.


Saša Rađan

Rođen u Jajcu 18.8. 1972. godine, a od 1991. godine živi i radi u Banjaluci. Bivši rukometaš koji je sticajem okolnosti završio u bazenu, kao otac troje plivača. Veoma čest gost Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci i veliki zaljubljenik u sport i prirodu. Pokušava da pokrene prvi plivački blog u BiH, zajedno sa prijateljima i saradnicima iz PK Borac. Po zanimanju grafički dizajner, sa karijerom u dizajnu i marketingu koja traje već 25 godina.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *