0

Završeno masters SP u Dohi, 17 medalja osvojili mastersi Srbije

U vremenu velikih izazova, kada vreme predstavlja osnovni resurs, objedinjeni pod jednom vizijiom World Aquaticsa, ujedinjeni jednim elementom – vodom, za zdravlje, život i sport preko 2595 takmičara iz 964 sportska kluba i 85 država širom planete zemlje uzelo je učešće u Mastrs Svetskom Prvenstvu vodenih sportova u Dohi 2024. godine.

Među njima nastupilo je rekordnih 28 masters plivača i plivačica, iz 6 plvačkih klubova registrovanih u Plivačkom savezu Srbije. Oni su našli način, smisao, volju i resurs, da istraju i iz nekomfornih trenažnih uslova, mnogi bez trenera, dostignu neke nove lične rekorde ali i na ponos svih osvoje odličja i medalje.

Možda i najveći njihov doprinos ne ogleda se samo u medaljama već u istrajnosti i posvećenosti cilju i davanju primera u današnjim vremenima kako ostavriti neke snove, kako i na koji način drugačije i dalje. Drugačije i dalje na inspiraciju svim kako ostati aktivn i da se sportom može uživati tokom celog života.

Da godine predstavljaju samo broj pokazali su najstari učesnici masters plivačkog tima iz Srbije Rajčević Kljun Maja i Simić Vlada u kategoriji 60-64. I baš oni ostavrili su neverovarne progresije, a kada je tako, lakše ćemo razumeti i one mlađe poput Antonijević Vladimira i Pavlović Sare u kategori 25-29 koji su dopilivali do titula šampiona i vice šampionke sveta.

Takmičarski deo plivanja održan je u 7 dana od 26 februara do 3. marta 2024. godine u velelepnom Aspair Domu, koji je ugostio plivače i plivačice na čak 3 olimpijska bazena. U 30 staza od kojih 10 takmičarskih plivale su i najveće svetske plivačke zvezde poput Italijana Filipa Manjinija.

Da se može ostvariti napredak pokazali su gotovo svi, plivajući kao jedan proživljavajući tremu onog drugog iz tima Srbije. Prikaz progrsije izražene u procentima u odnosu na prijavljena vremena za takmičare koji su ostvarili progresiju po danima takmičarskog programa je sledeći:

Da nikada nije kasno da se ostvare snovi i ambicije dokazuje ukupno ostvarenih rekordnih 17 medalja, od kojih 3 zlatne, 6 srebrnih odličja i 7 bronzanih medalja. Prikaz osvajača medalja maters tima Srbije u Dohi je sledeći:

Pozivamo sve plivače i plavičice starije od 25. godina širom naše zemlje i regiona, da slede viziju naših mastersa iz Dohe i to već krajem junu ove godine na Evropskom masters prvenstvu vodenih sportova u Beogradu, do tada možemo da zaključimo Goodbay Doha, see you in Singapure 2025.


Goran Zebić

Goran Zebic u svetu plivanja poznati kao Zeba rođen 1984 godine, obuku plivanja i trenažni proces započeo na Tašmajdanu kod Nikole Jovanovića, potom nastavio da trenira i takmiči se u Plivačkom klubu Beograd, kod Slavka Kurblanovića i Vasilija Seratlića. Osnivača Beogradskog plivačkog kluba. Završio prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Nacionalni i internacionalni plivački sudija, aktivno se bavi suđenjem na plivačkim takmičenjima od 2002 godine i internacionalni CMAS sudija plivanja sa perajima. Kao rukovodilac stručnog osposobljavanja plivačkih sudija, izveo je više genracija nacionalnih plivačkih sudija. Masters plivač, višestruki masters državni prvak, takmičarska disciplina prsno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *