0

ZIMSKO PRVENSTVO RS ODRŽANO U BANJALUCI

Piše: Saša Rađan

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci 19 i 20. marta održano je Zimsko prvenstvo Republike Srpske u plivanju.

Na prvenstvu je učestvovalo pet klubova sa ukupno 124 plivača, a najbolji ekipni rezultat u svim kategorijama ostvario je PK Borac iz Banjaluke. Najbolji pojedinačni rezultat isplivao je Adi Mešetović na 100m slobodno osvojivši 727 FINA bodova, a u ženskoj konkurenciji Sofija Skenderija takođe na 100m slobodno sa 508 bodova.


U seniorskim štafetama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji trijumfovali su plivačice i plivači Borca, dok su u mlađim kategorijama najbolje bile mlađe pionirke Delfina iz Laktaša u štafeti 4×50 mješovito i mlađi pioniri Leotara iz Trebinja takođe na 4×50 mješovito.

Sve detalje sa takmičenja možete pogledati na plivanje.info


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *