Arena
0

5 medalja za Srbiju prvog dana takmičenja CECJM

Nakon prvog dana takmičenja, Srbija je osvojila 5 medalja.

U prvoj trci dana Kisić Aleksa došao je do bronze u disciplini 100 metara slobodno sa rezultatom 53.22. U istoj disciplini Nina Stanisavljević osvojila je srebro sa rezultatom 57.70, što je novi rekord Srbije za devojke u kategoriji 14 i 15 godina.

Jedan od najboljih juniora Srbije, Lačanski Boris oborio je nacionalni rekord na 400 mešovito do 16 godina sa rezultatom 4:35.00 i osvojio novu bronzu za Srbiju.

Nakon individualnih isciplina, došao je red na štafete, gde plivači i plivačice Srbije nisu bili ništa manje uspešni. Srebrnu medalju osvojila je štafeta 4×100 mešovito u muškoj kategoriji u sastavu Rađenović, Hajagoš, Canić, Kisić sa rezultatom 3:57.71. Isti uspeh ostavrile su devojke u sastavu Marković, Svoracan, Stansiavljević, Popović sa rezultatom 4:25.94.

Do sada su neprikosnoveni plivači iz Mađarske, koji su u svakoj disciplini do sada uspeli da dođu od zlata.


Mia Hadžić

Mia Hadžić

Mia Hadžić, rođena u Beogradu 15.11.1993. godine. Završila Sportsku gimnaziju, a trenutno je apsolvent na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Član je plivačkog kluba 11.april od 2001.godine do danas. Osvajač medalja na prvenstvima Srbije, kao i na međunarodnim takmičenjima i mnoštvu domaćih mitinga. Od 2012. godine, pored plivačke karijere, ulazi i u trenerske vode u svom matičnom klubu i u školici plivanja Vizura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *