0

Duje Draganja u Kući slavnih Berkli Univerziteta

Najbolji hrvatski plivač svih vremena Duje Draganja u svojoj 35. godini primljen je u Kuću slavnih američkog univerziteta Berkli.

Duje je za vreme svog studiranja na osvojio čak 8 titula prvaka NCAA lige i ostavio veliki trag u plivačkom sportu ovog Univerziteta.

Najveći uspeh Draganja je postigao 2004.godine kada je na OI u Atini došao do srebrne medalje na 50 slobodo. Takođe, 2008. godine postao je svetski prvak i rekorder u malim bazenima, u istoj disciolini sa vremenom 20.83.

U svojoj karijeri osvojio je ukupno 5 medalja na Svetskim prvenstavima i čak 12 medalja na šampionatima Evrope.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *