0

Igor Beretić: Nastupićemo sa podmlađenim timom

Uoči Svetskog prvenstva u Gvangžuu, pitali smo selektora Srbije, Igora Beretića, šta očekuje od takmičara Srbije na predstojećem šampionatu.

„Nastup započinjemo sa štafetnom trkom 4×100 slobodno, u kojoj je naš tim prošle godine osvojio zlato na Mediteranskim Igrama i nastupio u finalu EP u Glazgovu. Sada smo u podmlađenom sastavu jer u odnosu na prošlu godinu, reprezentativnu karijeru je završio Ivan Lenđer, a najozbiljniji konkurent za popunjavanje njegovog mesta, Sabo Sebastian je promenio sportsku nacionalnost. Rezultatski cilj je da se što više približimo rezultatu od prošle sezone, a to je 3:15,15 i da preko analize trke vidimo koje su nam rezerve i greške i kako ih možemo korigovati do Budimpešte 2020 godine.

Pojedinačni nastupi Velimira Stjepanovića na 200 slobodno i 200 delfin se nadam da će proći kako treba i da će Velja isplivati A norme u obe discipline i tako obezbediti sebi učečće u Tokiju, a koji će mu plasman to obezbediti, nezahvalno je govoriti ali ja se nadam prolasku u polufinale.

Vuk Čelić će nastupiti u disciplinama 800 i 1500 slobodno sa ciljem isplivavanja ličnih i nacionalnih rekorda. Verujem da će Vuk to i uspeti jer će imati jedan rasterećen pristup, jer je obezbedio sebi učešće u Tokiju sa isplivanom A normom na 800 slobodno, krajem juna u Rimu.

Nastup na 50 slobodno Barna Andreja se nadam da će biti na nivou ličnog rekorda i da će Andrej uspeti da se jako približi A olimpijskoj normi, podsetio bih da mu je u Glazgovu falilo oko 20 stotinki. Deluje mi dobro i motivisano i verujem da će ovaj mladi plivač sa Univerziteta Lujvil to i uraditi.

Anja Crevar će nastupiti na 400 mešovito i samim tim što je već izborila A normu za OI, moći će rasterećeno da pristupi trci. Cela sezona ukazuje da je u odličnoj formi i potajno se nadam da će ova mlada Pančevka dogurati do finala.

Što se tiče štafete 4×200, kao i na 4×100 slobodno, imaćemo podmlađeni sastav, ali se nadam da ćemo uspeti da isplivamo državni rekord i da ostvarimo plasman među 16, koji bi nam hipotetički mogao obezbediti učesce na OI, s’ obzirom da je Vuk Čelić već isplivao A normu, a da je Velimir veoma blizu, a znamo da se štafeta može jedino plasirati ako su u sastavu iste 2 plivača sa isplivanom A normom.“


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *