0

Kada alarm zvoni u 5:30 ujutru

Tek je pola 6 ujutru, napolju je još uvek mračno a tvoj alarm zvoni kao i svako radno jutro. Okrećeš se po krevetu i gunđaš što moraš da napustiš svoje mekano i toplo okruženje kako bi započeo još jedan dugačak dan. I tako godinama, svako jutro isti zadatak koji nikako ne postaje lakši.

Ovo je plivačka svakodnevica. Plivači širom sveta znaju da je disciplina ranog ustajanja i odlaska na spavanje ključan deo uspeha. Ne vole to ali ni ne mrze, postali su neutralni prema tom ritualu ustajanja u cik zore. Jednostavno, to je deo plivačke kulture.

Međutim postoji i loša strana tog ‘neutralnog’ stava, kada postanete ravnodušni prema onome što radite. ‘To jednostavno tako mora’. Ravnodušnost vodi ka automatizmu i gubitku onog radnog poleta. Vremenom zaboravite da vidite i sve ono lepo što rano ustajanje donosi.

Zato, sledeći put kada vam alarm zazvoni u rano jutro, imajte ove stvari na umu:

1. Prilika da vidite izlazak sunca.

Svaki put kada se vaš sat oglasi rano ujutru imate priliku da vidite izlazak sunca.

Mnogi ljudi na planeti organizuju svoje dane kako bi uhvatili ove trenutke par puta u životu a vi imate priliku da to vidite svako jutro. Da se divite bojama neba, prvim zracima sunca i lepoti koja najavljuje dan pred vama.

Ne dozvolite sebi da zbog pospanosti propustite ovakve trenutke.

2. Tišina

Postoji poseban mir u tome kada se budite pre ostalih ljudi. Svi oko vas spavaju, ništa se ne dešava i svet je potpuno miran. Ima nešto posebno lepo i umirujuće u ovim trenucima tišine. Osetite tada da ste deo nečeg vrednog jer ovi trenuci ne traju dugo.

3. „Ono što uradite u mraku je ono što će vas staviti pod reflektore“


Ovaj kratki video sa Majkl Felpsom je možda i najverniji opis svega kroz šta prolazite u onim trenucima koje niko ne vidi. Kada je najveća borba sa samim sobom. Nije uvek lako i nije uvek zabavno ali to ovaj sport čini velikim a vas čini najboljim što možete biti.

 

Izvor teksta: swimmingworldmagazine.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *