0

Matija Pucarević plivač nedelje PNC GLV konferencije

Plivač Partizana, Matija Pucarević, proglašen je plivačem nedelje PNC GLV (Great Lakes Valley) konferencije. Ovo je njegovo drugo ovakvo priznanje nakon što je 17. januara 2018. poneo istu laskavu titulu.

Pucarević je pobedio u pet od osam disciplina prošlog vikenda. Na takmičenju za Univerzitet Mekendri protiv univerziteta Drjuri i Indijanapolis, Matija je pobedio na 100 jardi delfin sa vremenom 49.12, a predvodio je i štafetu 4×100 slobodno do pobede sa sjajno isplivanom deonicom – 45.57. Pored toga, bio je i drugi na 200 delfin sa rezultatom 1:52.57.

Na drugom mitingu, Pucarević je došao do zlata na 200 slobodno gde je štopericu zaustavio na 1:41.23, zatim na 100 delfin gde je zabeležio vreme 48.86, kao i u još jednoj štafetnoj trci – ovaj put 4×50 slobodno kada je otplivao 20.78.

Veoma sam ponosan na Matiju – ne samo zbog ovog vikenda, već zbog čitavog jesenjeg dela sezone. Bio je zaista dobar do sada, pogotovu prethodnog vikenda i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastavka sezone – izjavio je glavni trener Džimi Tirni.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *