0

Pilato obezbedila vizu za Tokio

Mlada nada italijanskog plivanja, Benedeta Pilato, obezbedila je svoje mesto u italijanskoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine. Ona je na Prvenstvu Italije koje se održava od 17. do 19. decembra isplivala novi nacionalni rekord sa vremenom 1:06.02 koji je do sada bio u vlasništvu Martine Kararo, bronzane sa poslednjeg šampionata sveta. Slovenka Tjaša Vozel je zauzela 6. mesto na kraju sa vremenom 1:08.81.

Pored Pilato, novi državni rekorder je i Tomas Čekon koji je postao prvi Italijan koji je 100 leđno isplivao za manje od 53 sekunde. On je sa rezultatom 52.84 bio čak 5 desetinki brži do dosadašnjeg rekorda Simonea Sabionija.

Italijanska plivačka federacija je pred ovo prvenstvo objavila norme za predstojeće Igre u Tokiju od kojih su neke i značajno jače od A normi koje je propisala FINA:

Sve rezultate ovog prvenstva možete pratiti OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *