Arena
0

Stjepanoviću izmakla norma za Tokio za 2 stotinke

Na jednom od najjačih takmičenja na početku ove kalendarske godine – Luxembourg Euro Meet nastupaju i dva plivača iz regiona – Velimir Stjepanović i Nikola Obrovac.

Stjepanović je nastupio u disciplini 200 metara slobodno u kojoj je došao do zlatne medalje, ali rezultat 1:47.04 ipak nije bio dovoljan da sebi obezbedi vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Ovaj put su mu do A norme falile samo dve stotinke. Stjepanović će poslednjeg dana takmičenja nastupiti u još dve discipline – 100 i 400 metara slobodno.

Obrovac je nastupio na 50 metara prsnim stilom i sa rezultatom 27.78 došao do bronzane medalje iza dva italijanska plivača – Martinjenija i Skocolija. Ovaj rezultat je za malo više od pola sekunde sporiji od njegovog ličnog i državnog rekorda 27.27 koje je otplivao prošle godine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Pored svoje najjače discipline, nastupio je i na 50 metara delfin stilom gde je sa vremenom 25.40 zauzeo 27. mesto, dok ga poslednjeg dana takmičenja očekuje i trka na 100 metara prsnim stilom.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *