0

Rekord Barne, finale za mešovitu štafetu

Srpski plivači su nastavili sa sjajnim rezultatima šestog dana Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti.

Mešovita štafeta u sastavu Stjepanović, Barna, Popović, Stanisavljević je obezbedila finale u disciplini 4×100 slobodno uz novi nacionalni rekord koji sada iznosi 3:28.19.

Andrej Barna je nastavio seriju fantastičnih rezultata, ovaj put u kraljici sprinterskih trka – 50 slobodno. On je u polufinalu isplivao 22.27 što je mu je donelo 17. mesto, međutim zbog pravila najviše dva plivača po reprezentaciji, to mu je omogućilo swim-off trku. Samo nekoliko minuta nakon završetka štafetne trke, Barna je ponovo bio u bazenu, ovaj put brži od ličnog i nacionalnog rekorda sa rezultatom 22.14, što nažalost ipak nije bilo dovoljno da pobedi Austrijanca Giglera u borbi za polufinale.

Pored njih, Srbiju su danas predstavljali i Nikola Aćin na 50 slobodno (22.51 – 30. mesto) i Ivan Lenđer na 100 delfin (54.52 – 52. mesto).

Od plivača iz regiona, svoje mesto u večerašnjem polufinalu na 50 prsno obezbedila je reprezentativka Hrvatske, Ema Rajić sa vremenom 31.19. U istoj disciplini, sjajna Italijanka Benedeta Pilato je oborila svetski juniorski rekord, kao i rekord šampionata, sa rezultatom 29.50.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *