0

Silađi ispod minute na početku sezone

Silađi Čaba došao je do srebra u disciplini 100 prsno sa rezultatom 59.71, što je njegov 3. najbolji rezultat u karijeri. Poseban značaj ovog rezultata je što je otplivan na početku sezone. Zlatnu medalju osvojio je reprezentativac Holandije, Arno Kaminga sa 59.15, dok je bronzu osvojio Litvanac Sidlauskas Andrius sa 1:00.17. Silađi je u ovoj trci bio prvi na 50 metara za gotovo pola sekunde, što ukazuje da bi mogao do zlata na duplo kraćoj deonici.

Drugi finalista Srbije, Čelić Vuk zauzeo je 5. mesto u finalu discipline 400 slobodno sa 3:53.74, što je za dve stotinke sporije od njegovog ličnog rekorda. Prvo mesto zauzeo je Rapsis Danas (Litvanija) sa 3:47.65, dok su Velbrok Kristijan (Nemačka) i Milak Kristof (Mađarska) podelili drugo mesto sa identičnim rezultatom 3:48.98.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *