0

Morozov uputio otvoreno pismo ka “FINA“

Svetski vicešampion, osvajač bronzane medalje sa prošlih Olimpijsih igara, Vladimir Morozov, objavio je otvoreno pismo upućeno predsedniku FINA, Julio Maglione-u na svojoj facebook strani.

Morozov je objavio ovo pismo u utorak, dan posle zvanične objave da je on među sportistima kojima je zabranjeno da učestvuju u Riju.

U pismu Morozov navodi da je kontrolisan od strane 5 različitih anti-doping agencija, na takmičenju i van takmičenja.

Morozov je jedan od troje plivača koje je Richard McLaren naveo da neće moći da se takmiče u Riju, za koje za razliku od ostalih ruskih sportista, McLaren nije naveo precizan razlog zašto. Troje plivača, Nikita Lobintsev, Daria Ustinova i Vladimir Morozov neće učestvovati na Olimpijskim igrama.

Morozov je većinu svoje plivačke karijere proveo u Americi, ali nakon što je postao profesionalac veći deo treninga obavlja u Rusiji.

Ispod možete pročitati pismo koje je Morozov uputio Maglione-u, iako je i sam Maglione izrazio nezadovoljstvo o ovoj odluci. Ispod je pismo prevedeno na Srpski, a ispod ga možete pročitati na engleskom.

 

Dragi Julio Maglione,

Nedavno sam saznao da odlukom FINE, ja neću moći da se takmičim na Olimpijskim igrama 2016. Ovo je veliko iznenađenje za mene.

Uvek sam bio čist sportista.Poslednjih 6 godina, bio sam testiran od strane anti-doping agencija u mojoj kući ili na bazenu barem jednom mesečnom, a ponekad I svaki drugi dan. Kontrolisan sam od strane FINA, WADA, RUSADA, USADA, UKAD na takmičenju i van takmičenja.

Kroz ovih 6 godina nikada nisam imao pozitivan test i nikada nisam propustio testiranje.

Siguran sam das am čist sportista i moje ime ne sme biti ukaljano, što je podržano činjenicama koje sam naveo.

Verujem da imam puno pravo da se takmičim na Olimpijskim igrama.

Duboko cenim Olimpijske vrednosti i molim vas u ime pravde i istine da i odobrite nastup na Olimpijskim igrama.

Sa pozdravima,

Vladimir Morozov.

Član Ruskog nacionalnog plivačkog tima.


Dear Julio Maglione,

Recently I found that due to a decision by FINA I can no longer compete in the Olympic Games 2016. It is of a great surprise to me.

I’ve always been a clean athlete. Throughout the last 6 years I’ve been drug tested by doping control agencies at my home and at the pool, at least once a month, and sometimes every other day. I’ve been controlled by  FINA, WADA, RUSADA, USADA, UKAD in competition and out.

Throughout these years of constant doping control I have never had a positive test or a missed test.

I am sure that I am a clean athlete and my name must stay clean, supported by the facts of testing throughout the years. I am sure that in a justice-driven system I have full right to take part in the Olympic Games.

I deeply respect Olympic values and am asking you with hope in justice and truth to let me compete at the Olympic Games.

With best regards,

Vladimir Morozov.

Member of Russian National Swimming Team.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *