Arena
0

Barna Andrej oborio je juniorski rekord Milorada Čavića na 50m slobodno

U današnjim kvalifikacijama na Evropskom juniorskom prvenstvu mladi plivač Srbije, Andrej Barna oborio je nacionalni juniorski rekord na 50m slobodno. Andrej je plivao 22.67 i kao treći se plasirao u večerašnje polufinale. Brži od njega bili su samo Bruno Blašković iz Hrvatske i Italijan Izzo Giovanni za samo par stotih delova sekunde.

Prethodni juniorski rekord Srbije na 50m slobodno od 22.74 držao je Milorad Čavić od 2002. godine. Milorad je trenutno vlasnik i apsolutnog rekorda u istoj disciplini sa 22.29 sekundi.

Ovaj rezultat Andreja Barne je ujedno i najbolje vreme u Srbiji ove godine i čini ga drugim najbržim plivačem ove discipline u Srbiji ikad. Poredak pet najboljih izgleda ovako:

  • Milorad Čavić 22.29
  • Andrej Barna 22.67
  • Boris Stojanović 22.70
  • Velimir Stjepanović 23.14
  • Radovan Siljevski 23.20

Polifinale na EJP je na programu večeras od 17:30h.

Kompletne rezultate ove discipline možete pogledati OVDE.

 

Izvor slike:kurir.rs


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *