Arena
0

Sjajna završnica EJP, nove medalje za Anju Crevar, Tinu Čelik i Brunu Blaškovića

Anja Crevar okitila se još jednom medaljom na ovom Evropskom juniorskom prvenstvu. Ona je u disciplini 200m mešovito popravila lični i nacionalni rekod za pola sekunde i sa vremenom 2:14.41 osovjila bronzanu medalju. Prvo i drugo mesto u ovom finalu zauzele su Italijanke Cusinato Ilaria (2:13.03) i Franceschi Sara (2:13.98).

Drugi rekord za Srbiju poslednjeg dana šampionata postavio je Andrej Barna. Barna je u polufinalu popravio rekord iz kvalifikacija za 7 stotinki i kao 4. se plasirao dalje, da bi u finalu još više popravio rezultat tako da juniorski rekord Srbije sada iznosi 22.51. Ovaj rezultat doneo je Andreju plasman na 5. mesto u ovoj disciplini.

Sjajan nastup na 50m slobodno imali su reprezentativci Hrvatske. Bruno Blašković se uz novi juniorski rekord 22.40 plasirao u finale kao prvi, da bi u finalu plivao čak 22.25 što je bilo dovoljno za srebrnu medalju. Drugi predstavnik Hrvatske Nikola Miljenić plivao je 22.48 i osvojio 4. mesto u ovom finalu.

Hrvatski predstavnik u finalu na 100m prsno, Nikola Obrovac plivao je nešto slabije od svog ličnog rekorda iz polufinala (1;02.34) i sa vremenom 1:02.64 završio svoj nastup kao 6.

Plivačice Slovenije nastavile su sjajne rezultate u disciplinama prsne tehnike. Nakon zlata na 50m prsno Tina Čelik osvojila je bronzanu medalju u duplo dužoj trci (1:09.74). Tara Vovk plivala je 1:10.53 i zauzela 8. mesto u finalu.

Kompletne rezultate Evropskog prvenstva za juniore možete pogledati OVDE.

 

Izvor slike:kurir.rs


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *