0

Troje plivača i jedan skakač u vodu predstavljaće Irsku u Riju

Olimpijski komitet Irske je danas objavio da su 3. plivača i 1 skakač u vodu, izabrani da predstavljaju Irsku na Olimpijskim igrama u Riju.

 

  1. Fiona Doyle – nastupa u disciplini 100 metara prsno. Najbolji njen rezultat 1:07.15, joj je doneo bronzanu medalju na Univerzijadu 2015 u Gwangju-u. Sa ovim rezultatom, Fiona se kvalifikovala za OI.
  2. Nicholas Quinn – u Riju će nastupiti u disciplini 200 metara prsno, gde mu je lični rekord i rezultat koji mu je osigurao učešće na igrama 2:11.24.
  3. Shane Ryan – do prošle godine je predstavljao SAD. Ryan ima dvojno državljasntvo, i prošle godine je odlučio da se preseli u Irsku i priprema za Rio. Normu je ispunio sa rezultatom 53.93, koje je otplivao na “Dave Mc Cullagh“ plivačkom memorijalu u Bangoru, Irskoj.
  4. Oliver Dingley – takmičar u skokovima u vodu. Takmičiće se u discipini 3 metra odskočnom daskom. Najveći uspeh mu je bronza na igrama Komonvelta.

 

Zvanični izveštaj olimpijskog komiteta irske možete pogledati OVDE.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *